Τέλος οι έλεγχοι της ΑΕΠΙ στα καταστήματα με χρήση μουσικής

ΑΕΠΙ
 
Τέλος οι έλεγχοι της ΑΕΠΙ στα καταστήματα με χρήση μουσικής. Με νέα Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών μπαίνει τέλος στην έως σήμερα διαδικασία ελέγχου άδειας χρήσης μουσικής και τηλεόρασης από την ΑΕΠΙ ΑΕ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (KYE) και άλλες επιχειρήσεις, που είχε δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις από μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών ως προς την ορθότητα των καταγραφών και το ύψος των παραβάσεων που βεβαίωναν υπάλληλοι της ΑΕΠΙ ΑΕ.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, οι αναφορές της ΑΕΠΙ για παραβάσεις που διαπιστώνουν οι υπάλληλοί της κρίνονται ότι αποστέλλονται αναρμοδίως στους φορείς και μπορούν να ληφθούν μόνο ως στοιχεία από τον εκάστοτε Δήμο της χώρας ώστε να διενεργηθούν οι έλεγχοι από την αρμόδια δημόσια Αρχή και όντως να διαπιστωθεί σύννομα η εκάστοτε καταγγελθείσα παράβαση. Τίθενται, δηλαδή, υπό εξέταση από τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές, όπως κάθε καταγγελία ιδιώτη, και δεν αποτελούν αυταπόδεικτα στοιχεία.

Αναφέρεται ρητά πως: «Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων όπως η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. δεν αποτελούν δημόσια όργανα και κατά συνέπεια δεν μπορούν να βεβαιώνουν διοικητικές παραβάσεις σχετικά με την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Επιπλέον οι “εκθέσεις ελέγχου” που φέρεται να εκδίδει η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. ή κάθε άλλος Ο.Σ.Δ., ή κάθε σχετικό έγγραφο με το οποίο διαπιστώνεται η αναπαραγωγή μουσικών έργων δημιουργών που αντιπροσωπεύονται από αυτούς, δεν συνιστά ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκληση της άδειας μουσικής και πολύ λιγότερο της άδειας λειτουργίας του ελεγχόμενου Κ.Υ.Ε. και πρέπει να εκτιμάται και να αξιολογείται από την αρμόδια Αρχή μόνο ως απλό πραγματικό στοιχείο, το περιεχόμενο του οποίου χρήζει απόδειξης και επιδέχεται ανταπόδειξης».

Παράλληλα, η νέα εγκύκλιος ξεκαθαρίζει και τη διαδικασία έκδοσης και ανανέωση της ισχύος ή την εκ νέου χορήγηση αδειών μουσικών οργάνων. Πιο συγκεκριμένα, η χρονική ισχύ της άδειας χρήσης μουσικών οργάνων ορίζεται αορίστου διαρκείας και ανεξάρτητη από την άδεια που αφορά στα πνευματικά δικαιώματα που χορηγείται από οποιονδήποτε οργανισμό συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, δηλαδή και την ΑΕΠΙ.

 

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *