Άδειες λειτουργίας

Με ποιες Άδειες Λειτουργίας ασχολούμαστε

  • Άδειες Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ( καφετέριες , ταβέρνες , μπαρ , ψητοπωλεία , αναψυκτήρια - σνακ μπαρ , internet cafe , παντοπωλεία , πρατήρια άρτου και ζαχαροπλαστικής )
  • Άδειες Λειτουργίας καταστημάτων που προσφέρουν υπηρεσίες Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ( κομμωτήρια , ινστιτούτα αισθητικής και καλλωπισμού κ.α. )
  • Άλλες δραστηριότητες που απαιτούν Άδεια Λειτουργίας ( Φροντιστήρια , Γυμναστήρια , παιδικοί σταθμοί κ.α. )

Μία Άδεια Λειτουργίας περιλαμβάνει τα σχέδια , τις μελέτες και εγκρίσεις από αρκετές υπηρεσίες . Επίσης , ως μηχανικοί πιστοποιούμε και υπογράφουμε ότι ο χώρος είναι νόμιμος , πληροί τις προδιαγραφές της Πολεοδομικής , Υγειονομικής και Πυροσβεστικής Νομοθεσίας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτή μας την υπογραφή . Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία στην Υγειονομική Υπηρεσία , όπου συντάσσουμε τα σχέδια κατόψεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές , μαζί με το διάγραμμα ροής  . Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία στον Δήμο για την προέγκριση και την τελική Άδεια Λειτουργίας

Τα πρώτα στάδια για μια Άδεια Λειτουργίας

Για να βγει μια Άδεια Λειτουργίας χρειάζεται να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε

Άλλες προδιαγραφές έχει ένα καφέ και άλλες ένας χώρος εστίασης . Αν και πλέον με την Υγειονομική Διάταξη που ισχύει δεν υπάρχουν ελάχιστα μέτρα , υπάρχουν πολλές άλλες προδιαγραφές , οπότε είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας τι θέλουμε να προσφέρουμε για να ψάχνουμε και τα κατάλληλα μαγαζιά .

Συναίνεση οικοδομής

Χωρίς συναίνεση από την οικοδομή με διαμερίσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε άδεια . Πρέπει να μάθουμε αν η οικοδομή έχει κανονισμό και αν αυτός δεν απαγορεύει την ίδρυση και λειτουργία του καταστήματος που έχουμε υπόψη μας . Αν δεν υπάρχει κανονισμός , θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τον διαχειριστή ή τον ιδιοκτήτη του χώρου που θέλουμε να νοικιάσουμε και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την συναίνεση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών των κατοικιών . Αυτό θα γίνει με το να υπογράψει ο διαχειριστής ή ο ιδιοκτήτης μια υπεύθυνη δήλωση που να αναγράφει τα παραπάνω .

Νομιμότητα Χώρου

Πρέπει να έχουμε την άδεια δόμησης προκειμένου να εξετάσουμε το κατά πόσο νόμιμος είναι ο χώρος. Αυτό γίνεται με το να αντιπαραβολή των αρχιτεκτονικών σχεδίων της πολεοδομίας ( κατόψεις και τομές ) με την πραγματική κατάσταση .