Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2 – ενημέρωση κατάστασης

Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ

Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2 – ενημέρωση κατάστασης. Μετά τις συνεχόμενες ερωτήσεις πολιτών και την μεγάλη διάσταση που έχει πάρει το ζήτημα της έναρξης του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ οίκον 2” οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους ότι:

  • Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Δεν έχει εκδοθεί ούτε ο οδηγός προγράμματος  αλλά ούτε οι όροι και οι διαδικασίες υπαγωγής του.
  • Επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προκηρυχθεί το πρόγραμμα  ήταν  να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης (ΚΕΝΑΚ). Ο ΚΕΝΑΚ αναθεωρήθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 2367/12-7-2017.

Όμως για να είναι σε ισχύ ο νέος ΚΕΝΑΚ πρέπει να εκδοθούν οι νέες Τεχνικές Οδηγίες Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΟΤΕΕ), κάτι το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, και να προσαρμοστούν σε αυτές τα εργαλεία υπολογισμών και μελετών.

  • Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η υλοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 07/11/2017 για την υλοποίηση του.
  • Δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη οι προτάσεις των τραπεζών που δηλώσαν συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα, καθώς στις 6/9/2017 έληξε η προθεσμία που τους είχε δοθεί.

Ενημερώνουμε επίσης ότι καμία μελέτη και προετοιμασία φακέλου για την υπαγωγή στο πρόγραμμα δεν είναι τεχνικώς εφικτή αλλά και επιστημονικά δυνατή αυτή τη περίοδο.

Επίσης δεν είναι δυνατή η συλλογή δικαιολογητικών καθώς δεν έχει δημοσιευτεί ο κανονισμός του προγράμματος.

Αναμένουμε την τελική ανακοίνωση του προγράμματος τέλος του 2017 αρχές του 2018 και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ώστε να μην προβούν σε παρεμβάσεις οι οποίες στην συνέχεια δεν θα είναι δυνατόν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *