Στην τελική ευθεία μπαίνει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» που προβλέπει την παροχή επιδοτήσεων αλλά και τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε νοικοκυριά για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Το  υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δημοσιοποίησε την πρόσκληση που απευθύνεται προς το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων ύψους 68 εκατ. ευρώ, που του αντιστοιχούν για τη σύσταση του «Ταμείου Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ».

Το συνολικό ύψος των κονδυλίων που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση των νοικοκυριών ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ. Τα 248 εκατ. ευρώ είναι από το ΕΣΠΑ και προορίζονται για τις επιχορηγήσεις, τα 68 εκατ. ευρώ θα μπουν από το Ταμείο Εξοικονομώ του ΕΤΕΑΝ και τα 184 εκατ. ευρώ θα τα διαθέσουν οι τράπεζες.

Στην παρούσα φάση συντάσσεται ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος που περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή των δικαιούχων, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η τροποποίηση του ΚΕΝΑΚ.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» στοχεύει στην στήριξη των νοικοκυριών της χώρας στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις οικίες τους, συμβάλλοντας, έτσι, τόσο στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων της χώρας, αλλά και στη μείωση κόστους που βαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι φυσικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και πολυκατοικίες για τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις. Το πρόγραμμα θα συνδυάζει επιχορήγηση και δάνεια προερχόμενα κατά ένα μέρος από ευρωπαϊκούς πόρους.

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *