Απαλλαγή ή μείωση των προστίμων για τις γεωτρήσεις

Γεωτρήσεις , απαλλαγή προστίμων
Γεωτρήσεις , απαλλαγή προστίμων

Γ. Τσιρώνης: Απαλλαγή ή μείωση των προστίμων για τις γεωτρήσεις

Προχωρούμε σε απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής του προστίμου, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός

Στην απαλλαγή ή τη μείωση των προστίμων για τις γεωτρήσεις  προβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Τσιρώνης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, “δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων και καλούμε τους πολίτες να υποβάλουν έγκαιρα, μετά τη δημοσίευση της σχετικής τροποποίησης της ΚΥΑ, τις αιτήσεις τους κάνοντας χρήση των ευνοϊκών όρων που τους παρέχονται”.

Όπως ανέφερε, προχωρούμε σε απαλλαγές και μειώσεις προστίμων για τις γεωτρήσεις. Η βασική αλλαγή, συνέχισε, που κάνουμε είναι η απαλλαγή από το πρόστιμο, μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη και η ελαχιστοποίηση του προστίμου μέχρι τέλος του χρόνου. Παράλληλα, προχωρούμε σε απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής του προστίμου, πρόσθεσε ο Γιάννης Τσιρώνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νερό είναι πολύτιμος φυσικός πόρος, αποτελεί τη βάση της ζωής αλλά και κάθε οικονομικής δραστηριότητας, με προεξάρχουσα την αγροτική παραγωγή και η καταγραφή των χρήσεών του αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την ορθολογική διαχείρισή του και τη μείωση της σπατάλης του νερού άρδευσης. Οφείλουμε όμως, τώρα αλλά και στο μέλλον να μην διαταράσσουμε την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των καλλιεργητών μας σε μια τόσο κρίσιμη για την πατρίδα μας στιγμή της ιστορίας της, εξήγησε εν συνεχεία ο κ. Τσιρώνης.

Καταλήγοντας, υπερθεμάτισε ότι η πρωτογενής παραγωγή πρέπει να παραμείνει ένας σταθερός πυλώνας της Ελληνικής Οικονομίας και το υπουργείο συμβάλλει με την τροποποίηση της ΚΥΑ προς αυτήν την κατεύθυνση, θεσμοθετώντας παράλληλα αυτά που απαιτούνται για την διασφάλιση του αναγκαίου πόρου του αρδευτικού νερού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τεχνικό Γραφείο Μπουντίμας Πιττακός Πολιτικός Μηχανικός 
info@bountimas.com , www.bountimas.com

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *