Κασσάνδρα Χαλκιδική

Κασσάνδρα Χαλκιδικής
Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Τι συμβαίνει με το ενδιαφέρον Ρώσων και Βαλκάνιων για αγορά ακινήτων στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Περίπου απούλητο μένει το 20% των θερινών κατοικιών που κτίστηκαν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στην περίοδο της μεγάλης κατασκευαστικής έκρηξης, δηλαδή με άδειες που είχαν εκδοθεί πριν την επιβολή του ΦΠΑ στην οικοδομή.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τον τελευταίο χρόνο έχει καταγραφεί κάποια κίνηση για τα εκατοντάδες αυτά σπίτια, αλλά οι πράξεις που γίνονται πολύ απέχουν από το να δικαιολογούν τις φήμες περί ρωσικής απόβασης.

Οι εν δυνάμει αγοραστές, Έλληνες αλλά και ξένοι, θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μεγαλύτερη μείωση των τιμών αφού πλέον η πλευρά που θα κρίνει την ολοκλήρωση μίας διαπραγμάτευσης, είναι αυτή του αγοραστή.

Πράγματι, Ρώσοι, αλλά και ορισμένοι Ουκρανοί όπως και Βούλγαροι, έχουν προχωρήσει στις αγορές ακινήτων, κατοικιών, με τις προτιμήσεις των πιο εύπορων να στρέφονται με επιμονή στα σπίτια που είναι πρώτα στη θάλασσα.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση του ακινήτου, την παλαιότητα, την ποιότητα της κατασκευής έτσι που ξεκινούν από 500 ευρώ/τ.μ. και φθάνουν μέχρι και τις 2.500 ευρώ/τ.μ. για τις σύγχρονες μονοκατοικίες με θέα και απευθείας πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο.

Όπως δηλώνουν μεσίτες της περιοχής, υπάρχει η αίσθηση ότι η αγορά ακινήτων θα αρχίσει σιγά- σιγά να «βγαίνει από τον πάτο», αλλά το κλίμα επιβαρύνεται επικίνδυνα με τη νέα φορολογική επιβάρυνση στα ακίνητα, αστικά και μη, αλλά και τα περί άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που λειτουργούν αρνητικά στο σύνολο της αγοράς του real estate.

Aκόμη  πάντως, οι ρυθμοί με τους οποίους κινείται η αγορά της δεύτερης κατοικίας στη Χαλκιδική είναι αργοί, οι διαπραγματεύσεις διαρκούν πολύ και συχνά δεν καταλήγουν σε μεταβιβάσεις.

Εν τούτοις, το τουριστικό άνοιγμα της περιοχής στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και στη κεντρική Ευρώπη, αναμένεται να προσελκύσει αγοραστές που θα θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα.

Πηγή : voria.gr

Εκατοντάδες σπίτια στην Κασσάνδρα ψάχνουν αγοραστή

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *