Πέντε λάθη στην επένδυση σε μεταχειρισμένα ακίνητα

Πέντε λάθη στην επένδυση σε μεταχειρισμένα ακίνητα
Πέντε λάθη στην επένδυση σε μεταχειρισμένα ακίνητα

Πέντε λάθη στην επένδυση σε μεταχειρισμένα ακίνητα

Θέλετε να επενδύσετε σε μεταχειρισμένη κατοικία και να τη μεταπωλήσετε ή να την ενοικιάσετε; Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την επένδυσή σας:

1. Δεν έχετε αρκετά χρήματα. Το να ασχοληθεί κάποιος με ακίνητα είναι μια δαπανηρή υπόθεση. Η πρώτη δαπάνη είναι το κόστος απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Εκτός απο το τίμημα, θα πρέπει να υπολογίσετε φόρους και διάφορες άλλες δαπάνες κατά την απόκτηση και την κτήση. Επίσης σημαντικό στοιχείο κόστους είναι και οι δαπάνες ανακαίνισης και εκμετάλλευσης. Σας φτάνουν τα χρήματα, ή θα οδηγηθείτε σε αδιέξοδο;

2. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Η ανακαίνιση είναι χρονοβόρο επιχειρηματικό εγχείρημα αφού θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο για να το φτιάξετε, ώστε να μπορέσετε να το πουλήσετε ή να το ενοικιάσετε. Αν μάλιστα το δείχνετε ο ίδιος σε υποψήφιους αγοραστές, θα περάσετε πολύ χρόνο στην καθημερινή μετακίνηση προς και από την ιδιοκτησία. Αν είστε σε θέση να αποκομίσετε κέρδος 10% από ένα σπίτι που κοστίζει 80.000 ευρώ, ίσως περισσότερο νόημα έχει να ασχοληθείτε με τη δουλειά σας…

3. Δεν έχετε δεξιότητες. Για τους επαγγελματίες της οικοδομής, μία ανακαίνιση είναι προέκταση της δουλειάς τους αφού έχουν τη γνώση, τις δεξιότητες και την εμπειρία. ’λλωστε το πραγματικό κέρδος από ένα μεταχειρισμένο σπίτι προέρχεται από την ανακαίνιση. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είστε της δουλειάς, το περιθώριο κέρδους περιορίζεται.

4. Δεν υπάρχει αρκετή γνώση. Για να είναι επιτυχής η επένδυση, θα πρέπει να είστε σε θέση να επιλέξετε το σωστό ακίνητο, στη σωστή θέση, στη σωστή τιμή.

5. Δεν υπάρχει αρκετή υπομονή. Οι επαγγελματίες ξέρουν να περιμένουν. Οι αρχάριοι βιάζονται να δουν αποτέλεσμα και αυτό οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές. Οι επαγγελματίες είτε κάνουν τις εργασίες μόνοι τους, είτε βασίζονται σε ένα δίκτυο εξειδικευμένων επαγγελματιών. Ο αρχάριος όλες τις δουλειές πρέπει να τις κάνει μόνος και κυρίως πιστεύει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη θα κερδίσει μία περιουσία, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες που καταλαβαίνουν ότι η επένδυση απαιτεί χρόνο και ότι τα περιθώρια κέρδους είναι συχνά περιορισμένα.

Πηγή : Premium.paratiritis.gr

 

Τεχνικό Γραφείο Μπουντίμας Πιττακός Πολιτικός Μηχανικός 
info@bountimas.com , www.bountimas.com

 

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *