Σαφάρι του ΙΚΑ για τα οικοδομικά ένσημα

Εντοπισμός για μη καταβληθέντα οικοδομικά ένσημα σε υπάρχοντα έργα προς ενίσχυση του Ταμείου .

   Εφόδους σε χιλιάδες ακίνητα, με στόχο τον αναδρομικό έλεγχο και τον καταλογισμό προστίμων για εργασίες στις οποίες δεν εισπράχθηκαν τα απαιτούμενα “οικοδομικά ένσημα”, ξεκινά το ΙΚΑ, καθώς για χιλιάδες περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής τους λόγω παρέλευσης 10ετίας.

   Το ΙΚΑ καλεί τώρα ιδιοκτήτες που πίστευαν ότι είχαν ξεμπερδέψει με το ΙΚΑ και τους ζητά να αποδείξουν ακόμη και με φωτογραφίες μέσα από τους χώρους των σπιτιών τους, δηλαδή τις κουζίνες, τα υπνοδωμάτια, τα μπάνια και τις αποθήκες τους, ότι όντως έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες στους χώρους αυτούς και έχουν αποπερατωθεί με την καταβολή των αναλογούντων “οικοδομικών εισφορών”.

   Στην ειδοποίηση που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες αναφέρεται ότι αν δεν έχουν περατωθεί οι εργασίες, να μας υποβάλετε υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα αναφέρετε σε ποια φάση βρίσκεται το οικοδομικό έργο και ποιες εργασίες υπολείπονται. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, θα εφαρμόσουμε τη διάταξη του άρθρου 26 παράγραφος 2 του ν. 1846/1951, δηλαδή το έργο θα θεωρηθεί αποπερατωμένο και τυχόν διαφορές που θα προκύψουν θα καταλογιστούν.

Τα στοιχεία που ζητούνται σε αυτά τα ειδοποιητήρια είναι:

1. Αδεια οικοδομής

2. Πρόσφατες εργασίες προσόψεων και εσωτερικών χώρων (με φωτογραφίες).

3. Αντίγραφο τελευταίου Ε9 και Ε2

4. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο στοιχείο που θεωρείται ότι έχει σχέση με το εν λόγω οικοδομικό έργο (αντίγραφο των ΑΠΔ και μισθολογικών καταστάσεων, ενημερωτικό σημείωμα για ημέρες εργασίας που απαιτούνται).

   Σε περίπτωση, δε, πολεοδομικών παραβάσεων, οι οποίες τακτοποιήθηκαν με τους πρόσφατους νόμους του 4014/2011 και του 4178/2013, ζητούνται τα σχετικά παραστατικά, δηλαδή οι αποφάσεις και οι δόσεις πληρωμής για τα τετραγωνικά που «νομιμοποιούνται», ώστε να καταλογιστούν και οι ανάλογες εισφορές στην περίπτωση που οι χώροι αυτοί τακτοποιήθηκαν μεν, αλλά όταν κατασκευάστηκαν, δεν είχαν δηλωθεί στο ΙΚΑ .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@bountimas.com και στο

Τεχνικό Γραφείο Μπουντίμας Πιττακός

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *