Αναθεώρηση ΓΠΣ Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (Ν. Θεσσαλονίκης).

Στο ΦΕΚ το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πυλαίας – Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Εργαλείο νοικοκυριού και ανάπτυξης για την Πυλαία. Δικαίωση σοβαρής προσπάθειας χρόνων για τη δημοτική μας Αρχή»

Το πράσινο φως για το νοικοκύρεμα, την περαιτέρω ανάπτυξη, την αύξηση της επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, την ένταξη οικοπέδων στο σχέδιο πόλεως και την επίλυση προβλημάτων στη χρήση γης που εκκρεμούσαν επί δεκαετίες «άναψε» μετά από μία μακρά και χρονοβόρα διαδικασία για την ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας. Τις ευνοϊκές εξελίξεις σηματοδοτεί η  δημοσίευση στο ΦΕΚ (Τεύχος 123/09-06-2017) της Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που καθορίζει ουσιαστικά το αναπτυξιακό μέλλον της ευρύτερης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς στη μελέτη εντάσσεται το παραλιακό μέτωπο και επιπλέον οι  περιοχές όπου δραστηριοποιούνται ξενοδοχειακά συγκροτήματα, εμπορικά κέντρα, και μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων.
«Μετά από μία επίπονη, χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία που ξεκίνησε το 2004, φτάσαμε επιτέλους στο αίσιο αποτέλεσμα με την τελική  δημοσίευση της σχετικής μελέτης στο ΦΕΚ. Αναφερόμαστε σε μία τεράστια σε έκταση περιοχή -ουσιαστικά για την ‘πυρίκαυστη’ ζώνη ανάπτυξης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης- στη γεωγραφική επικράτεια της οποίας μπαίνουν πλέον κανόνες και ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο μπορεί να γίνει εφαλτήριο ανάπτυξης για τον δήμο μας, αλλά δεν πανηγυρίζουμε, σηκώνουμε τα μανίκια για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια και να ανταποκριθούμε στην πολύ δουλειά που μας περιμένει» σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Μεταξύ άλλων με την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπως επισημαίνει ο κ. Καϊτεζίδης:
 

Περισσότερα στο bountimas.com/nomothesia

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *