Παράταση ενός μήνα για τα αυθαίρετα – νόμος 4178/13

Παράταση ενός μήνα για τα αυθαίρετα νόμος 4178/13

Παράταση ενός μήνα, έως τις 8 Ιουνίου 2017, έδωσε στην ρύθμιση για τα αυθαίρετα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αιτία, όπως παραδέχεται και το υπουργείο, είναι η καθυστέρηση στην εξέταση του σχεδίου νόμου λόγω της δεύτερης αξιολόγησης.

«Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που προέκυψαν έχουν πλέον ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή. Η κυβέρνηση επέλεξε η κοινοβουλευτική διαδικασία να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να βρει τον αρμόζοντα χώρο και χρόνο στο δημόσιο διάλογο. Τέλος, μετά την υιοθέτηση του νόμου, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθούν τεχνικές παρεμβάσεις, απαραίτητες ώστε το ηλεκτρονικό σύστημα να προσαρμοστεί στις νέες θεσμικές προβλέψεις», αναφέρει το ΥΠΕΝ σε ανακοίνωσή του.

 Το νέο πλαίσιο, που θα αντικαταστήσει τον ν.4178/13 δόθηκε σε διαβούλευση τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν έφθασε ποτέ στη Βουλή. Η νέα ρύθμιση θα είναι η πέμπτη διαδοχική σε λιγότερο από μια δεκαετία για την νομιμοποίηση πολεοδομικών παρανομιών

Δείτε το ΦΕΚ

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *