Πλεονεκτήματα μεταλλικών κατασκευών

Πλεονεκτήματα μεταλλικών κατασκευών
Πλεονεκτήματα μεταλλικών κατασκευών

Πλεονεκτήματα μεταλλικών κατασκευών

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούν τα κυριότερα Πλεονεκτήματα μεταλλικών κατασκευών . Όταν μιλάμε για ένα μεταλλικό κτίριο και για ένα προκάτ σπίτι , δεν μιλάμε για μία πρόχειρη κατασκευή , ούτε για ένα έτοιμο σπίτι το οποίο δεν μπορείτε να αλλάξετε τον σχεδιασμό του . Μιλάμε για μία κατασκευή από το μηδέν την οποία ο μηχανικός σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη την σχεδιάζουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις και χωρίς να υπάρχει ο οποιοσδήποτε περιορισμός .

Γενικά η οικονομία των μεταλλικών κατασκευών όλων των τύπων κτιρίων επιτυγχάνεται με την σημαντική μείωση της εργατικής δαπάνης και των ασφαλιστικών εισφορών και η ποιότητα εξασφαλίζεται με την χρήση των πρότυπων διατομών του χάλυβα.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα

  • Οι μεταλλικές κατασκευές επιτρέπουν μεγάλη ευελιξία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό καθώς επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα.
  • Η ταχύτητα επιτυγχάνεται με τη χρήση προκατασκευασμένων χαλύβδινων διατομών, που μεταφέρονται εύκολα και συναρμολογούνται επί τόπου στο εργοτάξιο.
  • Ο ελαφρύτερος σκελετός μιας μεταλλικής κατασκευής, απαιτεί μικρότερο βάθος εκσκαφής της θεμελίωσης και τα κυβικά σκυροδέματος που απαιτούνται για τη είναι λιγότερα καθώς το βάρος της κατασκευής είναι μικρότερο από τα συμβατικά έργα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
  • Η μέγιστη αντισεισμικότητα των μεταλλικών κτιρίων λόγω του τρόπου κατασκευής και της αντοχής των επιμέρους υλικών.
  • Ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου προστατεύεται σε μεγάλο βάθος χρόνου έναντι σκουριάς και στη διάβρωσης με διάφορες μεθόδους (κυρίως γαλβανισμό).
  • Δεν υπάρχει χρέωση οικοδομικών ενσήμων στο έργο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής γίνεται στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα το επάγγελμα να θεωρείται στεγασμένο .
  • Υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του υφιστάμενου κτιρίου μελλοντικά ευκολότερα σε σχέση με τις κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα.
  • Υπάρχει η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης του υφιστάμενου κτιρίου και η μεταφορά του και τοποθέτησή του σε άλλο σημείο , με σχετικά χαμηλό κόστος .

Συμπερασματικά

Επειδή ως πολιτικοί μηχανικοί διαθέτουμε την εμπειρία και τα ανάλογα εργαλεία (λογισμικό) μπορούμε να

  • Σχεδιάσουμε το κτίριο και ειδικά το σπίτι που εσείς επιθυμείτε.
  • Να κατασκευάσουμε για εσάς την κατασκευή από μεταλλικό σκελετό με στόχο την οικονομία και την ποιότητα.

Δείτε επίσης τις υπηρεσίες του γραφείου μας http://www.bountimas.com/τεχνικό-γραφείο-χαλκιδική-υπηρεσίες/

και τις προσφορές μας για την κατασκευή μεταλλικών προκάτ σπιτιών http://www.bountimas.com/μεταλλικές-κατοικίες-προσφορές/ ή εδώ http://www.bountimas.com/prokat-spitia/προσφορές-κατασκευής/

δ

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *