Αναλυτικά τα πρώτα ΕΣΠΑ 2014-2020

ΕΣΠΑ 2014-2020
ΕΣΠΑ 2014-2020

Αναλυτικά τα πρώτα ΕΣΠΑ 2014-2020

    Τέσσερις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», παρουσιάστηκαν, σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τον Υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή, την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα και τον Ειδικό Γραμματέα ΕΚΤ, Γιώργο Ιωαννίδη.
   Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δύο κύκλους. Συνολικά σε αυτό τον κύκλο ενεργοποιούνται τα €252.500.000
  Η πρώτη από τις 4 δράσεις αφορά στην αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του ΕΠΑΝΕΚ.
    Σύμφωνα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης στόχος είναι να ενισχυθούν 8 στρατηγικοί τομείς προτεραιότητας η αγροδιατροφή, τα φάρμακα και η υγεία, οι τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η ενέργεια, η εφοδιαστική αλυσίδα, τα υλικά και οι κατασκευές, ο τουρισμός και η πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία και το περιβάλλον.
    Οι προτάσεις πλέον υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο και δεν κατατίθεται φυσικός φάκελος με τα δικαιολογητικά κατά τη φάση της υποβολής. Τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν μετά την αξιολόγηση και μόνο για τις δυνητικά εντασσόμενες προτάσεις.
    Η αξιολόγηση θα βασιστεί στην ηλεκτρονικά υποβαλλόμενη πρόταση και κάθε πρόταση θ’ αξιολογείται από δύο τουλάχιστον αξιολογητές, η επιλογή των οποίων θα γίνεται κατά τυχαίο τρόπο, με κλήρωση ηλεκτρονικά από το μητρών αξιολογητών.
    Οι αξιολογητές που είναι εγγραμμένοι στο μητρώο μιας Περιφέρειας δε θα μπορούν ν’ αξιολογήσουν προτάσεις της ίδιας Περιφέρειας. Μία πρόταση πχ η οποία υποβάλλεται για τα προγράμματα της Αττικής θ’ αξιολογείται από αξιολογητές άλλων περιφερειών.
    Επίσης οι αξιολογητές δε θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των επενδυτών, αλλά ούτε και στον ηλεκτρονικό κωδικό της πρότασης, έτσι ώστε ακριβώς να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει αποκάλυψη στοιχείων των υποψηφίων επενδυτών τους αξιολογητές.
    Η ένταξη στα προγράμματα θα γίνει μετά τη βαθμολογική κατάταξη και τον έλεγχο της τεκμηρίωσης όλων των στοιχείων της πρότασης.
  Τέλος θα δημιουργηθεί ένας καταπιστευτικός λογαριασμός σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω του οποίου θα μπορούν να καταβάλλονται οι προκαταβολές στους επενδυτές χωρίς την προσκόμιση εγγυητικών επιστολών.
   Αναλυτικά τα 4 προγράμματα
  • Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. ΣύνοψηΠροκήρυξη
  • Νεοφυής Επιχειρηματικότητα. ΣύνοψηΠροκήρυξη
  • Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές. ΣύνοψηΠροκήρυξη
  • Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνοψη – Προκήρυξη

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *