Η επανάσταση των κινητών κερδίζει έδαφος και στον τουρισμό

Κινητά και τουρισμός
Κινητά και τουρισμός

Η επανάσταση των κινητών κερδίζει έδαφος και στον τουρισμό

Τα κινητά τηλέφωνα διεισδύουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Από αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε ο τουρισμός καθώς όπως δείχνει έρευνα του Αμερικάνικου πανεπιστημίου Cornell, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν εφαρμογές κινητών που διευκολύνουν την παραμονή τους σε έναν προορισμό. 

Πλέον, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο όχι μόνο για να αντλήσουν πληροφορίες αλλά και για να επιτελέσουν λειτουργίες που θα διευκολύνουν τα ταξίδια τους, όπως check in και check out στα ξενοδοχεία καθώς και να λαμβάνουν ενημερώσεις όταν το δωμάτιο τους είναι έτοιμο.

Προσοχή,όμως, οι “high-tech” ταξιδιώτες είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί στις εφαρμογές που κατεβάζουν από τα κινητά. Προτιμούν εφαρμογές που συγκεντρώνουν πληροφορίες και λειτουργίες για πολλά ξενοδοχεία μαζί κι όχι μεμονωμένες εφαρμογές ξενοδοχείων. Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στην έρευνα, αν και τα 2/3 των ερωτηθέντων έχουν κατεβάσει τουλάχιστον μία τέτοια εφαρμογή, οι μισοί τις έχουν σβήσει ήδη από το κινητό τους.

Μεγάλη πρόκληση αποτελεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων, γεγονός που απασχολεί και προβληματίζει την πλειονότητα του δείγματος της μελέτης, καθώς αρκετοί ταξιδιώτες είναι επιφυλακτικοί στο να μοιράζονται πολλά στοιχεία με τις εφαρμογές των κινητών.

Η έρευνα των Heather Linton και Robert Kwortnik έχει τίτλο “Η επανάσταση των κινητών είναι εδώ: Είσαι έτοιμος;” και μελέτησε τις απαντήσεις 754 Αμερικανών ταξιδιωτών.

Τεχνικό Γραφείο Μπουντίμας Πιττακός Πολιτικός Μηχανικός 
info@bountimas.com , www.bountimas.com

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *