Οικοδομικές Άδειες

υπηρεσιες μηχανικου

οικοδομικές άδειες

Τεχνικό Γραφείο σε Χαλκιδική & Θεσσαλονίκη – οικοδομικές άδειες – άδειες δόμησης

   Οι άδειες δόμησης ή οικοδομικές άδειες όπως συνηθίζεται να λέγονται είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που απαιτούνται πολλές μελέτες από διάφορες ειδικότητες μηχανικών , αλλά και αρκετές εγκρίσεις δημοσίων φορέων και υπηρεσιών . Ανάλογα με το έργο που θέλει κανείς να κατασκευάσει , αλλά και την περιοχή (οικόπεδο ή αγροτεμάχιο) και της χρήσεις αυτής που προκύπτουν από τα γενικά πολεοδομικά σχέδια (ΓΠΣ) , απαιτούνται και ανάλογες εγκρίσεις και περιορισμοί δόμησης .

Συμπερασματικά για την έκδοση μίας άδειας δόμησης ή οικοδομικής άδειας απαιτούνται χονδρικά τα εξής σημαντικά βήματα

 • Τοπογραφικό οικοπέδου ή αγροτεμαχίου
 • Έλεγχος χρήσεων γής
 • Έλεγχος όρων δόμησης
 • Λήψη απαραίτητων εγκρίσεων (αρχαιολογίας, δασαρχείου, υψομέτρων κτλ)
 • Προσχέδια προτάσεις κατασκευής
 • Κοστολόγηση – προϋπολογισμός κατασκευής
 • Τελικά σχέδια
 • Υπόλοιπες μελέτες (στατικών ,μηχανολογικών , ενεργειακών κτλ)
 • Αμοιβές – παράβολα
 • Κατάθεση φακέλου στην πολεοδομία και έκδοση της άδεια δόμησης

   Οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω και εάν θέλετε ένα πολύ ιδιαίτερο σπίτι, μπορούμε να το σχεδιάσουμε και να το κατασκευάσουμε για σας. Αν προτιμάτε μια πιο οικονομική επιλογή, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βρούμε την λύση που σας ταιριάζει . Η επαγγελματική μας ομάδα απαρτίζεται από μηχανικούς που ξέρει πώς να κάνει το σπίτι των ονείρων σας πραγματικότητα.

   Το γραφείο μας είναι στη διάθεσή σας για να σας προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που αφορούν την κατασκευή του κτιρίου σας, είτε πρόκειται για κατοικία είτε για επαγγελματικό χώρο. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνουμε να πραγματοποιήσουμε με απόλυτη υπευθυνότητα και ορθότητα τις μελέτες που απαιτούνται για την οικοδομή σας βάσει των δεδομένων σας. Οι μελέτες που κάνουμε για εσάς είναι είτε μελέτες για οικοδομική άδεια είτε και μελέτες εφαρμογής.

Κάθε μελέτη που εκπονούμε είναι πάντα πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας και τις ιδιαιτερότητες του κτιρίου σας.

Πιο αναλυτικά:

 •  Αναλαμβάνουμε καταρχήν να εκπονήσουμε την αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου σας. Αυτή αφορά την τοποθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο, όπου λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι, νομικές και πρακτικές, που συνδέονται με την καλή λειτουργία του.
 • Αναλαμβάνουμε τη στατική μελέτη της φέρουσας κατασκευής, με όλα τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ασφαλή τεχνικοοικονομική κατασκευή του φέροντος οργανισμού του.
 • Σήμερα είναι υποχρεωτική και η μελέτη για την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Θα αναλάβουμε για εσάς τη μελέτη αυτή που είναι απαραίτητη για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Παράλληλα πραγματοποιούμε για εσάς και τις ενεργειακές επιθεωρήσεις του κτιρίου, του λέβητα και της εγκατάστασης θέρμανσης και κλιματισμού σας, που επίσης είναι υποχρεωτικές.

 

Οικοδομικές άδειες ή άδειες δόμησης σε Χαλκιδική & Θεσσαλονίκη

Συνοπτικά παρεχόμενες υπηρεσίες :

 1. Έκδοση οικοδομικών αδειών
 2. Έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης
 3. Έκδοση τοπογραφικών για συμβόλαια
 4. Νομιμοποίηση αυθαιρέτων και έκδοση βεβαιώσεων νομιμότητας
 5. Άδειες λειτουργίας επιχειρήσεων
 6. Στατικές μελέτες συμβατικών κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα
 7. Στατικές μελέτες κτιρίων με σκελετό μεταλλικό , ξύλινο ή από φέρουσα τοιχοποιία