Ρώσοι ακυρώνουν συμβόλαια για ακίνητα στη Χαλκιδική

  • ρωσοι ακυρωσεις

Ρώσοι ακυρώνουν συμβόλαια για ακίνητα στη Χαλκιδική

Η κρίση στη ρωσική οικονομία επηρεάζει αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό και το τουριστικό real estate

Picture 0 for Ρώσοι ακυρώνουν συμβόλαια για ακίνητα στη Χαλκιδική

Όσοι ξέρουν, επιμένουν: Φρένο κατά 50% στις νέες κρατήσεις από το εξωτερικό σε ελληνικά ξενοδοχεία, για το 2015, σημειώνεται το τελευταίο 15νθήμερο. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι αυτή η τάση μπορεί να πάρει τη μορφή κύματος, λόγω της αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας, αλλά και λόγω τρίτων, εξίσου αρνητικών, παραγόντων.
Για παράδειγμα, το γεγονός ότι ο «ρωσικός οικονομικός χειμώνας», αναμένεται «βαρύς», αλλά και «μακρύς», θα επηρεάσει άμεσα την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό ειδικότερα, λόγω της αναμενόμενης μείωσης της ροής Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας. Ενδεχομένως, μάλιστα, οι επιπτώσεις να γίνουν πιο εμφανείς στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Ήδη, στη Χαλκιδική ακυρώνονται αρκετά συμβόλαια εξαγοράς εξοχικών κατοικιών από Ρώσους επενδυτές, οι οποίοι προτιμούν να χάσουν ακόμα και τις προκαταβολές που έχουν δώσει, αρκεί να μην κάνουν το μεγάλο βήμα στη χώρα μας, καθώς αφενός το μέλλον της χώρας μας στη Μόσχα δείχνει αβέβαιο και αφετέρου η δική τους αγοραστική δύναμη για επενδύσεις σε ευρώ συρρικνώνεται.
Όμως, αρνητικά μηνύματα δεν έρχονται μόνο από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία ή τις αγορές παραθεριστικών κατοικιών. Κι αυτό γιατί, κρούσματα ακυρώσεων υπάρχουν και στον συνεδριακό τουρισμό, αλλά και κρατήσεις θαλάσσιων σκαφών, που έχουν πέσει κατακόρυφα.

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed