Γιατί να κατασκευάσετε μια μεταλλική κατοικία

Κατοικία από μεταλλικό σκελετό
Κατοικία από μεταλλικό σκελετό

Γιατί να κατασκευάσετε μια μεταλλική κατοικία

Η κατασκευή μίας μεταλλικής κατοικίας αποτελεί έναν σύγχρονο τρόπο δόμησης που επιτυγχάνει ποιότητα, ταχύτητα και οικονομία κατασκευής.

Η ποιότητα εξασφαλίζεται με την χρήση των πρότυπων διατομών του χάλυβα.
Η ταχύτητα επιτυγχάνεται με τη χρήση προκατασκευασμένων χαλύβδινων, που μεταφέρονται εύκολα και συναρμολογούνται γρήγορα στο εργοτάξιο.
Η οικονομία στην κατασκευή επιτυγχάνεται με την σημαντική μείωση της εργατικής δαπάνης και των ασφαλιστικών εισφορών. Ακόμα Ο ελαφρύτερος σκελετός μιας μεταλλικής κατασκευής, απαιτεί μικρότερο βάθος εκσκαφής και λιγότερο οπλισμένο σκυρόδεμα στην θεμελίωση.
Η χρήση χάλυβα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ισχύουσας αντισεισμικής τεχνολογίας.
Επιπλέον σημαντικά οφέλη κατασκευής μεταλλικής κατοικίας
Η μέγιστη αντισεισμικότητα των μεταλλικών κτιρίων που έχει πλέον αποδειχθεί σε εργαστηριακό περιβάλλον, σε πείραμα μονώροφου μεταλλικού κτιρίου στο εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π. το οποίο δοκιμάστηκε σε προσομοίωση σεισμού επιτάχυνσης Βαρύτητας 1,6g για 90sec και δεν έπαθε καμία βλάβη.
Το πείραμα έγινε τον Ιούνιο του 2003.
Στα κτίρια αυτά δεν παρατηρείται δηλαδή καμία ζημία σε περίπτωση ισχυρότατου σεισμού σε αντίθεση με τα συμβατικά, στα οποία η βέλτιστη συμπεριφορά τους, σύμφωνα με τον αντισεισμικό οικοδομικό κανονισμό, είναι η μη κατάρρευση και γι’ αυτό είναι αποδεκτές οι μόνιμες παραμορφώσεις και οι μεγάλες επισκευάσιμες ή μη επισκευάσιμες ζημίες (ας σημειωθεί ότι στο παραπάνω πείραμα όμοιο συμβατικό μονώροφο κτίριο αστόχησε παθαίνοντας μόνιμη παραμόρφωση όταν υποβλήθηκε σε προσομοίωση σεισμού επιτάχυνσης Βαρύτητας 0.4g σε μόλις 30sec).
Στην πράξη τα μεταλλικά κτίρια υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις τόσο των Ελληνικών όσο και των Διεθνών οικοδομικών κανονισμών.
Έχουν διάρκεια ζωής άπειρη, η οποία εξασφαλίζεται με απλή συντήρηση των εμφανών μόνο σημείων του χάλυβα μετά από πολλά χρόνια, σε αντίθεση με τα συμβατικά κτίρια από μπετόν η ζωή των οποίων δεν υπερβαίνει τα 80 χρόνια, λόγω της οξείδωσης του οπλισμού.
Πυροπροστασία 1 ώρα.
Δεν  φαίνεται ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου, και δεν σκουριάζει.
Ο μεταλλικός σκελετός και τα μονωτικά υλικά συστέλλονται και διαστέλλονται χωρίς να κάνουν ρωγμή
Λόγω των υλικών μας στην κατασκευή μόνωσης το σπίτι σας θα είναι ενεργειακά αποδοτικό,συντηρώντας τη ζέστη το χειμώνα και τη δροσιά το καλοκαίρι.
Η Θερμοηχομόνωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στα μονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται. στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους. Όλα τα υλικά είναι άριστης ποιότητας.
Όπως καταλαβαίνετε τα Μεταλλικά  κτίρια είναι οι κατασκευές του μέλλοντος!!!.
 Μπορείτε να δείτε σχετικά με το θέμα μεταλλικά κτίρια και κατοικίες :

  • Μελέτες μεταλλικών κτιρίων – κατοικιών  εδώ .
  • Τρόποι πλαγιοκάλυψης μεταλλικού σκελετού κατοικίας και  εδώ .
Τεχνικό Γραφείο Μπουντίμας Πιττακός Πολιτικός Μηχανικός
Χαλκιδική & Θεσσαλονίκη
www.bountimas.com , info@bountimas.com

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *