Έγκριση και άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης επί ρυμοτομούμενων ακινήτων

Έγκριση και άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης επί ρυμοτομούμενων ακινήτων

Εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, επιτρέπεται κατόπιν έκδοσης άδειας δόμησης η αλλαγή χρήσης κατά τις κείμενες διατάξεις επί ρυμοτομούμενων ακινήτων εφόσον έχει παρέλθει δεκαετία από την κήρυξη και εφόσον δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή χρήσης ή τυχόν απαιτούμενες εργασίες δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό της χρηματικής αξίας αποζημίωσης για την συντέλεση της απαλλοτρίωσης.
Δεν επιτρέπεται η έκδοση άδειας δόμησης για την αλλαγή χρήσης κτιρίων επί ρυμοτομούμενων ακινήτων στα οποία έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαιρέτως χρήσεις της κατηγορίας 5 του άρθρου 9 του Ν.4178/2013 (Α’ 174).
Η χορήγηση άδειας δόμησης αλλαγής χρήσης καθώς κάθε άλλη μεταγενέστερη ειδική αδειοδότηση ( άδεια λειτουργίας κτλ) σε ρυμοτομούμενα ακίνητα καθώς και η εκτέλεση των απαιτούμενων για την αλλαγή χρήσης εργασιών σε ρυμοτομούμενα μέρη των κτιρίων δεν δημιουργούν υποχρέωση προς ανάκληση ή τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την άρση της απαλλοτρίωσης.

Δείτε ΥΑ 31-03-2014 (αλλαγή χρήσης επί ρυμοτομούμενων ακινήτων) την αντίστοιχη Υπουργική απόφαση .

bountimas@gmail.com

admin

Μπουντίμας Πιττακός πολιτικός μηχανικός & ενεργειακός επιθεωρητής σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη . Άδειες δόμησης , στατικές μελέτες, ενεργειακές μελέτες, τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *